Vocea întregului sector de
upstream din România

Foreign Investors Summit 2016 – Ziua 2

Industria Energetica

Adina Georgescu - Consilier al Primului Ministru pe probleme legate de Energie și Mediu

Rolul unui guvern este de a stabili cadrul legal care sa încurajeaze investițiile. Suntem aproape de finalizarea strategiei energetice. În sectorul energetic românesc ne-am indreptat spre crearea unei piețe a gazelor  transparente și nediscriminatorii. Predictibilitatea și stabilitatea cadrului legal sunt importante, iar România nu are o imagine bună, mai ales atunci când vine vorba de sectorul energiei regenerabile, care a fost ținta unor schimbări de regulament.

România are nevoie iar guvernul este implicat în alinierea legislației. Acesta este un an crucial în istoria sectorului energetic european. La sfârșitul lunii noiembrie, Comisia Europeană va publica trei inițiative legislative. Părțile interesate din România ar trebui să se implice în elaborarea acestui tip de legislație.

Silvia Vlasceanu - Director Executiv, ACUE

Sectorul energetic românesc a suferit mult din cauza intervențiilor politicienilor și a instabilitatii create de fiecare ciclu electoral. Există o nevoie de predictibilitate, un cadru fiscal pe care autoritățile publice să si-l asume. Aș fi foarte fericita sa vad o schimbare după acest eveniment, și anume modificarea Legii 50/1991.

Artur Stratan - Președinte, Ropepca
Ministerul Energiei a înțeles că avertismentele facute de Asociație noastra nu sunt false.

Este dificil să evaluezi dacă investițiile în sectorul de petrolier sunt satisfăcătoare, prețul petrolului a afectat tare industria, mai ales la nivelul serviciilor și al industriile conexe, în cazul în care există companii care au intrat în insolvență. Aceasta este o problemă serioasă pentru industrie și pentru economia românească în general.

Am putea atrage capital străin în runda a 10-a pentru explorarea perimetrelor. Statul a promis organizarea rundei a 11-pentru zacamintele marginale. Acest lucru nu s-a materializat din cauza lipsei a unui cadru fiscal coerent.
In ceea ce ne privește Parlamentul nu este eficient. Atributiile de a definitiva cadrului fiscal și de a finaliza strategia energetica naționala vor fi transmise noului guvern. Indiferent de spectrul său politic, recomandarea noastră este că urmatorul guvernul sa nu puna pe raft documentul ci să-l promoveze mai departe. Acesta este un document bun, cu recomandări solide pentru sectorul petrolier și le dorim incluse. Ele nu urmăresc sa creasca povara fiscală, dimpotrivă.

Rezervele de petrol și gaze sunt finite. Dacă nu vom începe căutarea pentru rezerve mai mari, în 12 ani titeiul se va epuiza si in 9 ani rezervele de gaze naturale. Rata de înlocuire a rezervelor a fost de 25 la sută în 2015 și la 42 la sută în 2014. Dacă nu vom genera rezerve suplimentare, vom folosi pana la epuizare ceea ce avem.

Sursa: www.business-review.eu

STIRI INTERNATIONALE

Romania: ADX Energy...

ADX Energy has announced that Reabold Resources and ADX have agreed to a number of funding options for Danube Petroleum in order to provide funding...

Argentina: Echo Energy...

Echo Energy, the Latin American focused upstream oil and gas company, has announced Board changes and provided an update on its planned operational...

Georgia: Block Energy...

Block Energy has signed a service agreement for the provision of an advanced downhole perforation technology in order to re-complete up to eight...
STIRI LOCALE

Am lansat numărul 21...

Numărul 21 al revistei energynomics.ro Magazine s-a lansat miercuri, 5 decembrie, în cadrul...

ANRE: Profit de 10%...

Companiile care dețin și operează depozite de înmagazinare a gazelor naturale în România vor fi...

Până pe 28 ian,...

Realizarea conductei de transport gaze naturale dintre Onești-Gherăești-Lețcani a fost scoasă la...
COTATII OIL & GAS