Vocea întregului sector de
upstream din România

Andrei Gerea: Strategia energetică ar trebui să se bazeze în primul rând pe criteriul de securitate

Strategia Energetică a României ar trebui să se bazeze în primul rând pe criteriul de securitate, care, la rândul său, va trebui să conțină elemente precum asigurarea de surse alternative, a declarat ministrul Energiei, Andrei Gerea, într-o conferință de specialitate.

"Strategia noastră ar trebui să se bazeze în primul rând pe criteriul de securitate. Acest element trebuie să fie pilonul viitoarei strategii și, din câte se pare, devine și pilonul viitoarei strategii a Uniunii Europene pentru că energia a devenit și a început să fie folosită ca o armă. Armele, din păcate, sunt un rău necesar, dar energia este vitală pentru noi și ea va deveni elementul de securitate pentru națiunile lumii. Atunci, acest criteriu de securitate energetică va trebui să conțină mai multe elemente.

Cel mai important lucru, evident, este să avem surse de energie, surse alternative, să avem rezerve, să nu fim dependenți de un singur furnizor. România se mișcă în această direcție, aceea că trebuie să avem capacități de producție suficiente care să poată accesa și folosi resursele noastre sau resursele importate, aceasta însemnând că trebuie să asigurăm un mix energetic echilibrat, să putem să păstrăm ceva din echilibrul existent", a spus Andrei Gerea.

Ministrul a precizat că și în cazul realizării unor ajustări importante trebuie să avem și să păstrăm un mix energetic echilibrat, care, la rândul său, să asigure acele rezerve de care România are nevoie.

Gerea a mai spus că, la nivelul ministerului, pe lângă definitivarea strategiei Energetice, se dorește finalizarea câtorva proiecte esențiale pentru ceea ce va însemna viitorul energiei românești, printre care realizarea grupurilor 3 și 4 de la Cernavodă sau finalizarea centralei de pompaj de la Tarnița-Lăpuștești.

Potrivit lui Gerea, România nu are încă elaborată o strategie energetică, dar nici în Europa lucrurile nu sunt clarificate.

Sursa: AGERPRES

STIRI INTERNATIONALE

Romania: ADX Energy...

ADX Energy has announced that Reabold Resources and ADX have agreed to a number of funding options for Danube Petroleum in order to provide funding...

Argentina: Echo Energy...

Echo Energy, the Latin American focused upstream oil and gas company, has announced Board changes and provided an update on its planned operational...

Georgia: Block Energy...

Block Energy has signed a service agreement for the provision of an advanced downhole perforation technology in order to re-complete up to eight...
STIRI LOCALE

Am lansat numărul 21...

Numărul 21 al revistei energynomics.ro Magazine s-a lansat miercuri, 5 decembrie, în cadrul...

ANRE: Profit de 10%...

Companiile care dețin și operează depozite de înmagazinare a gazelor naturale în România vor fi...

Până pe 28 ian,...

Realizarea conductei de transport gaze naturale dintre Onești-Gherăești-Lețcani a fost scoasă la...
COTATII OIL & GAS