Vocea întregului sector de
upstream din România

Andrei Gerea: Strategia energetică ar trebui să se bazeze în primul rând pe criteriul de securitate

Strategia Energetică a României ar trebui să se bazeze în primul rând pe criteriul de securitate, care, la rândul său, va trebui să conțină elemente precum asigurarea de surse alternative, a declarat ministrul Energiei, Andrei Gerea, într-o conferință de specialitate.

"Strategia noastră ar trebui să se bazeze în primul rând pe criteriul de securitate. Acest element trebuie să fie pilonul viitoarei strategii și, din câte se pare, devine și pilonul viitoarei strategii a Uniunii Europene pentru că energia a devenit și a început să fie folosită ca o armă. Armele, din păcate, sunt un rău necesar, dar energia este vitală pentru noi și ea va deveni elementul de securitate pentru națiunile lumii. Atunci, acest criteriu de securitate energetică va trebui să conțină mai multe elemente.

Cel mai important lucru, evident, este să avem surse de energie, surse alternative, să avem rezerve, să nu fim dependenți de un singur furnizor. România se mișcă în această direcție, aceea că trebuie să avem capacități de producție suficiente care să poată accesa și folosi resursele noastre sau resursele importate, aceasta însemnând că trebuie să asigurăm un mix energetic echilibrat, să putem să păstrăm ceva din echilibrul existent", a spus Andrei Gerea.

Ministrul a precizat că și în cazul realizării unor ajustări importante trebuie să avem și să păstrăm un mix energetic echilibrat, care, la rândul său, să asigure acele rezerve de care România are nevoie.

Gerea a mai spus că, la nivelul ministerului, pe lângă definitivarea strategiei Energetice, se dorește finalizarea câtorva proiecte esențiale pentru ceea ce va însemna viitorul energiei românești, printre care realizarea grupurilor 3 și 4 de la Cernavodă sau finalizarea centralei de pompaj de la Tarnița-Lăpuștești.

Potrivit lui Gerea, România nu are încă elaborată o strategie energetică, dar nici în Europa lucrurile nu sunt clarificate.

Sursa: AGERPRES

STIRI INTERNATIONALE

Sierra Leone reopens...

Sierra Leone has reopened its fourth licensing round following the conclusion of a six-month industry consultation that was designed to collate...

Norway's production...

Preliminary production figures for April 2019 show an average daily production of 1,729,000 barrels of oil, NGL and condensate, which is a decrease...

GoM: TGS and...

TGS and Schlumberger have announced a strategic collaboration for multiclient ocean-bottom node projects in the deepwater U.S. Gulf of Mexico.
STIRI LOCALE

Turcia insistă asupra...

Tensiunile formate în jurul resurselor energetice din estul Mediteranei au crescut drastic după...

China investește în...

Cuba a început să investească în energie regenerabilă în 2014 și își intensifică eforturile...

Germania: Ministrul...

Ministrul german de Mediu, Svenja Schulze, a declarat că această țară ar trebui să ia în mod...
COTATII OIL & GAS