Vocea întregului sector de
upstream din România

Comitetul director, Biografii

Comitetul director este autoritatea executivă a Asociației, care asigură aplicarea deciziilor luate de Adunarea Generală.

Comitetul de management este numit pentru un mandat de un an și este alcătuit din șapte membri executivi si doi membrii non-executivi.

Începând cu 15 Noiembrie 2016, comitetul director al Asociației este alcătuit din următoarele persoane:

Membrii executivi:

1. Mark Wagley, în calitate de președinte

2. Harald Kraft, viitor președinte

3. Artur Stratan, fost președinte

4. Alexandru Maximescu, membru al comitetului director

5. Ede Nagy, membru al comitetului director

6. Saniya Melnicenco, membru al comitetului director

7. Steve Pearson, membru al comitetului director

Membrii non-executivi:

1. Varinia Radu, membru permanent non-executiv

2. Daniel Apostol, membru non-executiv

imagineMark Wagley este directorul general pentru Hunt Oil Company România și este responsabil pentru operatiile companiei Hunt Oil in toată zona Europei de Est precum și Președintele Asociației ROPEPCA. Mark a fost alături de Hunt de 25 de ani și, înainte de a se alătura echipei Hunt România, a activat pentru diverse asociații din America de Nord localizate în Texas, Louisiana, Ohio, Virginia de Vest și Pennsylvania. Anterior, Mark a petrecut peste un deceniu în Republica Yemen supraveghind operațiunile de producție Hunt. Mark a fost responsabil pentru elaborarea planurilor de implicare a stakeholderilor în Marcellus și Utica - devenit un standard pentru Hunt. Mark a extins și adaptat aceste planuri pentru specificul României și conduce modelul Corporate și Social Responsabilitatea pentru industrie. Mark a primit diploma în Tehnologia Petrolului de la Colegiul Oil and Gas din Tyler, Texas și deține peste 33 de ani de experiență în industria de petrol și gaze.

imagineHarlad Kraft are o experiență cumulată de 35 de ani în industria petrolieră, atât în Upstream, cît și în Midstream și Downstream. Harlad Kraft a deținut funcția de Managing Director WIROM / Wintershall Romania timp de 8 ani, a fost Director al Diviziei Gaze Naturale a OMV Petrom timp de 10 ani, iar în prezent este Country Manager al Stratum Romania și Presedinte Ales în comitetul director ROPEPCA.

 

 

imagineArtur STRATAN deține o diplomă de Master în inginerie de petrol obținută la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești, România. Însumează mai mult de douăzeci și șase ani de experiență de lucru full-time în diverse poziții pe teritoriul Europei Centrale și de Est, Asiei de Sud și țărilor din fosta Uniune Sovietică. Deține o vastă experiență în toate aspectele activității E & P în industria petrolieră internă și internațională, dublată de o experiență semnificativă în management, operațiuni, coordonare, dezvoltare comercială și de afaceri și negocieri complexe. Realizările sale variază de la preluarea cu succes a unui proiect de explorare offshore din India, la repunerea în circuit a sondelor vechi și la activități de dezvoltare a zăcămintelor din Komsomolskoe, Kazahstan. Afăcut parte din echipa de bază a OMV Petrom care a negociat și încheiat primele două contracte de îmbunătățire a producției din România în 2011, cu Petrofac și PetroSantander și a condus negocierile pentru societățile mixte înființate în România pentru blocurile de explorare Urziceni Est și Adjud cu Hunt Oil, și Băicoi, Târgoviște, Pitești și Târgu Jiu cu Repsol. În prezent este Director al departamentului Business Development pentru Amromco Energy România.

imagineAlexandru MAXIMESCU a fost directorul diviziei Public and Regulatory Affairs dinn cadrul OMV Petrom încă de la începutul anului 2014, promovând poziția companiei în legătură cu toate aspectele relevante pentru industrie și menținând dialogul cu grupurile politice, părțile interesate, instituțiile UE și alți actori internaționali. Anterior, el a activat Manager al Afacerilor Publice al aceluiași departament, fiind responsabil de problemele legate de divizia E & P. Dl Maximescu are expriență cu lucrul în guvern și în sectorul privat în afacerile interne și internaționale. Începând cu ianuarie 2007, el a activat drept Consilier Justice and Home Affairs în cadrul Reprezentanței Permanente a României în cadrul Uniunii Europene, coordonând procesului de aderare al România la spațiul Schengen, inclusiv punerea în aplicare a instrumentului financiar Facilitatea Schengen. Anterior, el a deținut funcția de consilier în cadrul Ministerului Român al Administrației și Internelor. Pe parcursul 2004-2005 el a activat în calitate de consilier al CEO-ului Sanavita AG & Co (Germania). Alexandru Maximescu a absolvit Facultatea de Științe Politice, Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca, România și deține, de asemenea, o diplomă în Științe Politice de la Westfälische Wilhelmsuniversität din Muenster, Germania.

imagineEde NAGY este directorul general al Panfora Oil&Gas, compania de explorare și producție a grupului MOL în România. Are o experientă de peste 20 de ani în Europa Centrala și de Est, lucrând ca director general și comercial în cadrul unor companii internaționale cu activitați în domeniul auto, construcții și cea petrolieră. Deține o vasta experiență în conducerea și dezvoltarea afacerilor, colaborarea cu autoritățile și negocieri complexe.

 

 

imagineSaniya MELNICENCO este Directorul Departamentului Juridic si Coorporate Affairs din cadrul societății NIS PETROL. Saniya este responsabilă de coordonare juridică și reglemenare pentru sectoarele Upstream, Downstream și departamentul energetic a sucursalei NIS j.s.c. Novi Sad în România, incepand cu anul 2012. Saniya detine o diploma de licenta in drept (LLB), specializarea in Drept Civil si Drept International din anul 2001 și are experiență în diverse probleme de natură juridică, experiență dobandită de-a lungul timpului în sectoarele: petrolier, IT si constructii. Ea este membru in Asociația „Association of International Petroleum Negotiators” (AIPN) și un participant activ în cadrul Comitetului juridic al Asociației.

 

imagineSteve PEARSON și-a început cariera în 1976 ca geolog. El a lucrat ca geolog în diferite locatii precum Coasta Golfului Texas, onshore Lousiana, Ventura County, offshore California, Kurdistanul, offshore Atlantic și Europa Centrală. In acest timp, domnul Pearson a lucrat pentru Exxon și alte companii private de E&P, direcționând eforturile geologice în explorare și producție. Din 2007 până în 2010, Stephen s-a relocat în Budapesta, Ungaria în calitate de Director de Explorare în cadrul companiei Horizon Energy în bazinul Panonic. A condus echipa din Budapesta, cu un buget anual de 50 - 80 milioane dolari alocat pentru forajul sondelor de explorare și achizitia de date seismice 3D. Au fost evidențiate rezerve semnificative în timpul mandatului său. El a condus de asemenea echipele de dezvoltare HHE și a stabilit contacte în Europa Centrală și de Est.Din 2010 până în 2012, Stephen a fost de Director de Explorare pentru GEP (Kurdistan) în timpul descoperirii perimetrului Atrush. În 2012, Dl. Pearson a fost partener fondator al Sand Hill Petroleum BV.

imagineVarinia RADU este avocat partener al firmei internationale CMS, unde activeaza in calitate de director al departamentului de petrol și gaze din Europa Centrală și de Est si director adjunct ECE al grupului de practica Energy, projects and construction.  Varinia are cincisprezece ani de experiență internațională și practica ei se concentreaza pe sectoarele de petrol si gaze, energie electrică și resurse minerale. Varinia a fost recunoscuta ca "Leading Lawyer" de catre publicatiile internationale de specialitate Legal 500 și IFLR1000.
Varinia este membru al Baroului Bucuresti din anul 2002; ea deține o diplomă de master în Relații Internaționale de la Școala Națională de Studii Politice si Administrative din Bucuresti, o diplomă de management în industria petrolieră de la Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti și un MBA de la University of Chicago Booth School of Business. Ea este, de asemenea, membru al altor asociații din industrie, cum ar fi Association of International Petroleum Negociators, Balkan and Black Sea Petroleum Association, Consiliul Mondial al Energiei și reprezintă investitori cheie din industrie.

imagineDaniel APOSTOL, jurnalist economic cu experiență profesională de peste 25 de ani. Director editorial al revistei “Economistul”, cronicar și scriitor pentru publicația de business Română – Germana "DeBizz". Daniel Apostol este și gazda seriilor de interviuri video PROFIT Live. In trecut, primul redactor-sef si mai apoi director de dezvoltare, director executiv si director general al statiei de televiziune The Money Channel (2006-2012). Realizator de emisiuni la Televiziunea Romana (2014) și Money Channel (2012-2014), Daniel Apostol este în prezent Secretar General ROPEPCA. 

STIRI INTERNATIONALE
STIRI LOCALE

KMG International e...

Grupul KMG International, controlat integral de KazMunayGas Kazahstan a depus o scrisoare de...

APIA: În primele patru...

Numărul autoturismelor ecologice achiziţionate de către români a crescut în primele patru luni...

Rompetrol şi-a deschis...

Rompetrol Downstream, compania de retail a KMG International a inaugurat astăzi 26 mai, prima...
COTATII OIL & GAS