Vocea întregului sector de
upstream din România

Comitetul director, Biografii

Comitetul director este autoritatea executivă a Asociației, care asigură aplicarea deciziilor luate de Adunarea Generală.

Comitetul de management este numit pentru un mandat de un an și este alcătuit din șapte membri executivi si doi membrii non-executivi.

Începând cu 15 Noiembrie 2017, comitetul director al Asociației este alcătuit din următoarele persoane:

Membrii executivi:

1. Harald Kraft , în calitate de președinte

2. Saniya Melnicenco, viitor președinte

3. Mark Wagley, fost președinte

4. Alexandru Maximescu, membru al comitetului director

5. Tudor Gafton, membru al comitetului director

6. Phil A. Christian, membru al comitetului director

7. Rodica Solga, membru al comitetului director

Membrii non-executivi:

1. Varinia Radu, membru permanent non-executiv

2. Daniel Apostol, membru non-executiv

 

imagine

Harald Kraft este Președintele Asociației ROPEPCA si are o experiență cumulată de 38 de ani în industria petrolieră, atât în Upstream, cât și în Midstream și Downstream.

Harald este licențiat cu diploma și un doctorat în Inginerie Petroliera de la Universitatea Clausthal-Zellerfeld din Germania. După s-a alăturat  Wintershall AG Germania a lucrat ca inginer în cadrul departamentului de zăcământ, operațiuni domestice și internaționale și ca șef al grupului de proiecte noi. La WINGAS Germania a detinut pozitia sef de departament logistică.

In Romania din 1997, Harald a deținut funcția de Managing Director WIROM / Wintershall Romania timp de 8 ani, după care a fost Director al Diviziei Gaze Naturale a OMV Petrom timp de 10 ani, iar în prezent este Country Manager al Stratum Energy Romania. 

imagineSaniya Melnicenco,  Vice-Presedinte al ROPEPCA și viitorul Președinte, începând cu noiembrie 2018, este Directorul Departamentului Juridic si Coorporate Affairs din cadrul societății NIS PETROL. Saniya este responsabilă de coordonare juridică și reglemenare pentru sectoarele Upstream, Downstream și departamentul energetic a sucursalei NIS j.s.c. Novi Sad în România, incepand cu anul 2012. Saniya detine o diploma de licenta in drept (LLB), specializarea in Drept Civil si Drept International din anul 2001 și are experiență în diverse probleme de natură juridică, experiență dobandită de-a lungul timpului în sectoarele: petrolier, IT si constructii. În anul 2017, a devenit absolventa programului Executive education programme INSEAD. Ea este membru in Asociația „Association of International Petroleum Negotiators” (AIPN) și un participant activ în cadrul Comitetului juridic al Asociației.

imagineMark Wagley este Vicepreședinte și Director General al Hunt Oil Company România și este responsabil pentru operatiile companiei Hunt Oil in toată zona Europei de Est precum și Fostul Președinte al Asociației ROPEPCA. Mark a fost alături de Hunt de 25 de ani și, înainte de a se alătura echipei Hunt România, a activat pentru diverse asociații din America de Nord localizate în Texas, Louisiana, Ohio, Virginia de Vest și Pennsylvania. Anterior, Mark a petrecut peste un deceniu în Republica Yemen supraveghind operațiunile de producție Hunt. Mark a fost responsabil pentru elaborarea planurilor de implicare a stakeholderilor în Marcellus și Utica - devenit un standard pentru Hunt. Mark a extins și adaptat aceste planuri pentru specificul României și conduce modelul Corporate și Social Responsabilitatea pentru industrie. Mark a primit diploma în Tehnologia Petrolului de la Colegiul Oil and Gas din Tyler, Texas și deține peste 35 de ani de experiență în industria de petrol și gaze. 

imagine

Tudor Gafton are peste 30 de ani de experiență în industria petrolieră upstream în Europa de Est și CSI, ocupând numeroase poziții de top management. Mai recent, Gafton a fost GM al Petrofac în România și șef de operațiuni la Wintershall în Moscova, Rusia. În 2014, Tudor Gafton s-a alăturat echipei Amromco în calitate de Director General. Gafton deține o diplomă de master în Ingineria Petrolului de la UPG Ploiești, o diplomă de licență în Management cu Drept la Universitatea din Londra și un masterat în Economie Financiară de la SOAS - Universitatea din Londra.

 
 
 
 
 

imagineAlexandru Maximescu este directorul diviziei Public and Regulatory Affairs din cadrul OMV Petrom încă de la începutul anului 2014, promovând poziția companiei în legătură cu toate aspectele relevante pentru industrie și menținând dialogul cu grupurile politice, părțile interesate, instituțiile UE și alți actori internaționali. Anterior, el a activat Manager al Afacerilor Publice al aceluiași departament, fiind responsabil de problemele legate de divizia E & P. Dl Maximescu are expriență cu lucrul în guvern și în sectorul privat în afacerile interne și internaționale. Începând cu ianuarie 2007, el a activat drept Consilier Justice and Home Affairs în cadrul Reprezentanței Permanente a României în cadrul Uniunii Europene, coordonând procesului de aderare al România la spațiul Schengen, inclusiv punerea în aplicare a instrumentului financiar Facilitatea Schengen. Anterior, el a deținut funcția de consilier în cadrul Ministerului Român al Administrației și Internelor. Pe parcursul 2004-2005 el a activat în calitate de consilier al CEO-ului Sanavita AG & Co (Germania). Alexandru Maximescu a absolvit Facultatea de Științe Politice, Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca, România și deține, de asemenea, o diplomă în Științe Politice de la Westfälische Wilhelmsuniversität din Muenster, Germania. 

imaginePhil A. Christian are 37 de ani de experienta in activitatea upstream de petrol si gaze naturale, cea mai mare parte a timpului petrecandu-l locuind si lucrand in cadrul unor angajamente internationale. In urma obtinerii, in 1980, unei Diplome de Licenta in Ingineria Chimica, la Universitatea din Texas in 1980, Phil a petrecut 3 ani in diferite roluri in cadrul companiei Kerr-McGee, in Golful Mexicului. A urmat apoi o cariera de 25 de ani in cadrul companiei Amoco/BP, timp in care Phil a avut diverse responsabilitati legate de foraje, operatiuni, management si roluri comerciale. In 2008, s-a retras anticipat din cadrul companiei BP dar a continuat sa lucreze in calitate de Director executiv la Far East Energy Corporation, apoi ca Director General in cadrul Unitatii de afaceri pentru emisfera de Est al companiei Parker Drilling si ca Director General al filialei Aspect Energy din Ungaria. Phil a trait si lucrat in mare masura in locatii internationale, precum Scotia, Irlanda, Trinidad & Tobago, China (Shekou si Beijing), Columbia, Rusia, Singapore si Ungaria.

In ianuarie 2017, Phil s-a alaturat echipei Sand Hill Petroleum si in prezent ocupa pozitia de Director Regional in Bucuresti, Romania.

imagineRodica Solga are peste 35 de ani experienta in activitatea upstream de petrol si gaze naturale. In prezent, detine functia de Area Manager – Romania, in departamentul upstream, in cadrul companiei Rompetrol SA (actualmente Oilfield Exploration Business Solutions) din cadrul grupului KazMunaiGas. A detinut diferite pozitii in cadrul activitatilor de upstream si servicii ale Rompetrol in Orientul Mijlociu si Africa de Nord (Iordania, Irak, Siria, Libia, etc.), precum si in America Latina (Ecuador). Detine o diploma a Academiei de studii Economice, facultatea de Relatii Economice Internationale si a absolvit o serie de cursuri in domeniul petrolului si managementului din acest domeniu. Face parte din FSU-EE (Former Soviet Union & Eastern Europe) scout Group organizat IHS.

 

imagineVarinia Radu este avocat partener al firmei internationale CMS, unde activeaza in calitate de director al departamentului de petrol și gaze din Europa Centrală și de Est si director adjunct ECE al grupului de practica Energy, projects and construction.  Varinia are cincisprezece ani de experiență internațională și practica ei se concentreaza pe sectoarele de petrol si gaze, energie electrică și resurse minerale. Varinia a fost recunoscuta ca "Leading Lawyer" de catre publicatiile internationale de specialitate Legal 500 și IFLR1000.
Varinia este membru al Baroului Bucuresti din anul 2002; ea deține o diplomă de master în Relații Internaționale de la Școala Națională de Studii Politice si Administrative din Bucuresti, o diplomă de management în industria petrolieră de la Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti și un MBA de la University of Chicago Booth School of Business. Ea este, de asemenea, membru al altor asociații din industrie, cum ar fi Association of International Petroleum Negociators, Balkan and Black Sea Petroleum Association, Consiliul Mondial al Energiei și reprezintă investitori cheie din industrie.

imagineDaniel Apostol, jurnalist economic cu experiență profesională de peste 25 de ani. Director editorial al revistei “Economistul”, cronicar și scriitor pentru publicația de business Română – Germana "DeBizz". Daniel Apostol este și gazda seriilor de interviuri video PROFIT Live. In trecut, primul redactor-sef si mai apoi director de dezvoltare, director executiv si director general al statiei de televiziune The Money Channel (2006-2012). Realizator de emisiuni la Televiziunea Romana (2014) și Money Channel (2012-2014), Daniel Apostol este în prezent Secretar General ROPEPCA. 

 

STIRI INTERNATIONALE
STIRI LOCALE

Ministrul Energiei va...

Ministrul Energiei, Anton Anton, este invitat, pe 7 mai, la “Ora Guvernului” în plenul Camerei...

ANRE introduce feed-in...

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) propune înlocuirea schemei de sprijin...

Turbina eoliană- mamut...

GE Renewable Energy și Offshore Renewable Energy Catapult din Marea Britanie au anunțat că au...
COTATII OIL & GAS