Vocea întregului sector de
upstream din România

Noul Consiliu Director ROPEPCA a început mandatul 2018-2019 în prezența partenerilor asociației

imagineAsociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA) mulțumește tuturor reprezentanților instituțiilor publice, personalităților din lumea academică, partenerilor săi și reprezentanților mass-media pentru prezența la evenimentul organizat în data de 21 noiembrie 2018 pentru prezentarea noii conduceri a Asociației. Componenţa Consiliului Director al ROPEPCA va fi asigurată in perioada noiembrie 2018-noiembrie 2019 de Saniya Melnicenco (NIS Petrol) - Preşedinte, Artur Stratan (Amromco Energy) - Vicepreşedinte, Mark Wagley (Hunt Oil), Norbert Groeschner (OMV Petrom) şi Michel Louboutin (Expert Petroleum) în calitate de membri.

Evenimentul ROPEPCA s-a desfășurat într-o atmosferă cordială, dedicată celebrării în anul Centenarului României a industriei petroliere din România, o industrie cu peste 160 de ani de traditie.

Președintele în exercițiu al ROPEPCA, Saniya Melnicenco a deschis evenimentul făcând o scurtă introducere a activității Asociației și a contribuției aduse de membri economiei românești, precum și o expunere a importanței industriei petroliere din România, prin prisma istoriei sale și a aportului pe care îl are în viețile românilor. Saniya a punctat necesitatea unui cadru propice și adaptat unei economii competitive și funcționale: „Pentru industria petrolieră de azi, răspunsul este modernizarea cadrului legislativ bazat pe viziune asumată pe termen mediu și lung și deblocarea oportunităților de investiții. Acestea sunt condiții imperative pentru  asigurarea competivității economiei naționale și creșterea sustenabilă a afacerilor. Să nu uităm că ziua de azi este cea mai rapidă dintre cele ce au fost pană acum și cea mai lentă dintre cele ce urmează.”

Florin Ciocănelea, Consilier de Stat cu atribuții în domeniul energiei, precum și Dorin Ursărescu, Consilier al Președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, au adus aprecieri colaborării pozitive avute cu reprezentanții ROPEPCA până acum și și-au arătat deschiderea pentru un dialog consolidat și constructiv cu noua conducere a Asociației.

Cea de-a doua parte a evenimentului i-a avut drept protagoniști pe Constantin Crânganu, Profesor Universitar la Brooklyn College of the City University of New York, Dept. of Earth and Environmental Sciences, și pe Sorin Elisei, Senior Manager în cadrul practicii de consultanță în domeniul sustenabilității și energiei la Deloitte România. Constantin Crânganu le-a vorbit participanților despre aportul pe care industria petrolieră îl are în dezvoltarea agriculturii, precum și în cea a altor domenii, cum ar fi medicina.

Sorin Elisei a expus, în mod practic, importanța industriei petroliere românești pentru dezvoltarea economică a României, precum și potențialul pe care aceasta îl are pentru a asigura securitatea energetică națională și regională. „Dimensiunea contribuției este clară: fiecare euro investit de aceasta industrie pompeaza alți 3,2 euro in economia românească, susținând direct și prin furnizorii săi zeci de mii de locuri de munca, susținând bugetele de stat, dar și cele locale,” a spus Sorin Elisei.

ROPEPCA a fost fondată în noiembrie 2012, având scopul de a consolida imaginea sectorului onshore upstream din România și de a îmbunătăți relația și comunicarea acesteia cu autoritățile guvernamentale, regionale și locale, cu agențiile naționale și cu publicul general. ROPEPCA reunește 15 dintre cei mai importanți deținători de acorduri de concesiune petrolieră onshore încheiate cu statul român. Membrii asociației dețin majoritatea acordurilor de concesiune petrolieră pentru blocurile de explorare, dezvoltare și producție onshore din România, reprezentând pentru anii 2014-2017 investiții cumulate de peste 4 miliarde de Euro, contribuții către bugetul de stat de 5,5 miliarde de euro, precum și crearea și menținerea a 14,000 de locuri de muncă.

STIRI INTERNATIONALE

Qatar: Seadrill in...

Seadrill and Gulf Drilling International have entered into a 50:50 joint venture, GulfDrill, which will initially manage and operate five premium...

Canada: Husky to...

Husky Energy has announced it will resume production from the remaining two drill centres shut in following the November 2018 oil spill offshore...

Norway's production...

Norway's preliminary production figures for July 2019 show an average daily production of 1,799,000 barrels of oil, NGL and condensate, which is an...
STIRI LOCALE

Iorgulescu, AFM:...

Programul pentru instalarea panourilor fotovoltaice de către prosumatori ar putea demara în...

Programul de iarnă:...

Guvernului României a aprobat luni Programul de iarnă în domeniul energetic, care vizează o...

Hidroelectrica a...

Hidroelectrica a plătit, în ultimii șapte ani, taxe pe apa uzinată în valoare de aprope jumătate...
COTATII OIL & GAS