Vocea întregului sector de
upstream din România

OMV Petrom a investit 11,5 miliarde de euro în România din 2005 până în 2014

OMV Petrom a contribuit cu 19 miliarde euro la bugetul de stat, iar investiţiile s-au ridicat la 11,5 miliarde euro, din 2005 până în 2014, a declarat joi, Alina Popa, director financiar în cadrul companiei, în cadrul unui eveniment de profil.

petrom“Din 2005 până în 2014 contribuţiile reprezentând taxe şi impozite, respectiv dividende, la bugetul de stat au fost de 19 miliarde euro, iar investiţiile făcute – 11,5 miliarde euro. Din punctul nostru de vedere cel mai important aspect ar fi acela că orice sistem pe venit, pe profit să încurajeze investiţiile. Acesta este elementul esenţial pentru noi ca investitori şi cred că şi pentru România în general”, a afirmat Popa în cadrul dezbaterii ‘Noul regim fiscal al redevenţelor la hidrocarburi în România’, organizată de grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal.

Ea a precizat că sondele forate în ultimii 4 ani au generat 25% din producţia OMV Petrom.

“Din investiţiile făcute în ultimii 4 ani, sondele forate au generat 25% din producţia OMV Petrom. Investiţiile sunt esenţiale în această industrie. Altfel, producţia scade într-un mod absolut vizibil ceea ce generează o scădere şi a contribuţiilor la bugetul de stat”, a mai afirmat oficialul Petrom, citat de Agerpres.

Grupul OMV Petrom a afişat un profit net în valoare de 2,1 miliarde de lei pentru anul 2014, în scădere cu 56% comparativ cu rezultatul net de 4,824 miliarde de lei raportat pentru anul 2013, potrivit rezultatelor financiare preliminare consolidate IFRS publicate joi.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Departamentul pentru Energie, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber pe Bursa de Valori Bucureşti.

STIRI INTERNATIONALE

BHGE changes its name...

Baker Hughes, a GE company has announced its successful name change to Baker Hughes Company and will begin trading on the New York Stock Exchange...

Total opens a Digital...

Total will open a Digital Factory in Paris in early 2020 that will bring together up to 300 developers, data scientists and other experts to...

Total launches its...

Total has announced that its first large liquefied natural gas (LNG) bunker vessel has been launched, following the signature of a long-term...
STIRI LOCALE

Virgil Popescu – cel...

Bogdan Tudorache Surse contactate de energynomics.ro au confirmat numele lui Virgil Popescu ca...

CITR: Hidroserv este...

Bogdan Tudorache Casa de Insolvență Transilvania a emis un comunicat conform căruia Hidroserv...

Reluarea importurilor...

Companiile autohtone și-au majorat în luna august cu peste 16% sau 313 GWh importurile de gaze...
COTATII OIL & GAS