Vocea întregului sector de
upstream din România

ROPEPCA ANUNŢĂ NUMIREA LUI DANIEL APOSTOL ÎN POZIȚIA DE SECRETAR-GENERAL AL ASOCIAȚIEI

Bucureşti, România: Într-un nou pas pentru creşterea vizibilităţii şi întărirea rolurilor asumate, Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA) anunță nominalizarea lui DANIEL APOSTOL în poziția de Secretar-General al Asociației.

„Daniel Apostol este un jurnalist cu mare experiență, implicat de mulți ani, în diferite modalități, în susținerea mediului de afaceri din România. Sunt convins că implicarea sa în activitatea asociației va aduce un plus de eficiență în comunicarea publică a activităților ROPEPCA”, afirmă Artur Stratan, preşedintele în exerciţiu al ROPEPCA.

Totodată, ROPEPCA şi-a relansat pagina de internet - www.ropepca.ro - în care sunt subliniate misiunea asociației, condițiile de aderare și toate documentele de poziţie realizate de asociație în legătură cu diferite teme care ţin de legislaţia specifică şi în general de mediul de afaceri din România.

Noul website este un companion online ușor de navigat, oferind o experiență bogată în conținut, precum şi accesul la o comunitate online. Secțiunea Membri ROPEPCA oferă prezentările tuturor companiilor membre, iar secțiunea Presă reuneşte comunicatele de presă, apariţiile în presa scrisă, la radio şi la TV, opiniile şi interviurile, precum și o prezentare a purtătorului de cuvânt al asociației.

Pagina de internet permite acum monitorizarea articolelor publicate, a ghidurilor şi rapoartelor privind industria, a răspunsurilor la întrebările cele mai frecvente și a link-urilor utile. Datele de contact ale membrilor ROPEPCA, cu link din pagina de start, permit vizitatorilor să contacteze rapid și ușor pe oricare dintre membrii asociației, pentru solicitarea de informații și lansarea de propuneri de afaceri concrete.

"Înţelegând importanța activității de corelare a eforturilor cu toate autoritățile din petrol si gaze, cu asociațiile și cu publicul larg din România, am iniţiat aceste schimbări, asumate de către Comitetul de Management. Acestea includ, pe lângă noul website, o comunicare sporită și, prin urmare, o influență mai puternică asupra modului în care se conturează afacerile noastre", a declarat Artur Stratan, președintele ROPEPCA.

Potrivit lui Daniel Apostol, Secretar-General, noul design modern al website-ului reflectă profesionalismul membrilor ROPEPCA. Noua structură este mai bine echipată pentru a satisface nevoile și pentru a răspunde la întrebările membrilor și a altor profesioniști interesați de domeniul Upstream.

"Noul website este construit pentru a oferi în mod constant un spaţiu unde toți jucătorii din sectorul Upstream pot interacționa cu ROPEPCA și pot comunica informaţii care impun consultări, pentru a asigura un flux lin al acestei afaceri vitale și pentru a maximiza contribuția sa la economiile naționale. Este totodată un nou canal de comunicare pe care asociația îl va avea cu publicul larg, prin care își va putea afirma și mai bine luările de poziție și punctele de vedere cu privire la relația dintre industrie și autorități", a declarat Daniel Apostol, Secretar-General.

ROPEPCA va continua să prezinte Guvernului şi partenerilor instituţionali de dialog realităţile, statisticile şi prognozele specifice industriei, astfel încât să satisfacă nevoia de informație publică, pentru susținerea creşterii economice a industriei şi pentru dezvoltarea întregii economii româneşti.

ROPEPCA: De la înființarea sa în anul 2012, Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producție Petrolieră (“ROPEPCA”) şi-a propus să fie un promotor al industriei onshore, pentru sprijinirea dezvoltării, diversificării și competitivităţii industriei.

ROPEPCA beneficiază de adeziunea membrilor celor mai activi în industria onshore şi cuprinde acum 19 companii: ADX Energy, Amromco, Aurelian Petroleum, Beach Petroleum, Chevron Romania Exploration and Production, East West Petroleum, Expert Petroleum, Fora Oil & Gas, Hunt Oil, Moesia Oil & Gas, NIS Petrol, OMV Petrom, Panfora Oil and Gas (MOL Group), Raffles Energy, Rompetrol, Repsol, Stratum Energy, Winstar Satu Mare/Serinius Energy, Zeta Petroleum.

În prezent, membrii ROPEPCA dețin majoritatea acordurilor de concesiune petrolieră pentru blocurile de dezvoltare si producție onshore din România, reprezentând pentru anul 2014 investiții cumulate de 1,5 miliarde de euro, o cifră de afaceri de aproape 5 miliarde de euro, contribuții către bugetul de stat de 2,5 miliarde de euro, precum și crearea a 18.200 locuri de muncă.

Pentru fiecare loc de muncă creat in industrie se creează alte 4,3 locuri indirecte. (Sursa: Vasile Iuga, Country Manager PwC, la Bucharest Forum Energy 2013)


Descarca PDF

STIRI INTERNATIONALE

Rex International...

Rex International has shared its business strategy going forward, after achieving a record profit net of tax of approx. USD26.29 million for the...

UAE: ADNOC awards...

The Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) has announced the award of multi-billion-dollar contracts for the procurement of casing and tubing as it...

GoM: Gulf of Mexico...

Gulf of Mexico Lease Sale 253 generated more than USD159 million in high bids for 151 tracts covering 835,006 acres in federal waters of the Gulf...
STIRI LOCALE

ANRE: Importurile de...

România a importat cu 38% mai multă electricitate în primele cinci luni ale acestui an,...

Profitul net al...

Transportatorul naţional de energie electrică, Transelectrica, a obţinut în primul semestru al...

Transgaz: Conducta de...

Conducta de gaze BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) nu va fi gata în luna decembrie 2019,...
COTATII OIL & GAS