Vocea întregului sector de
upstream din România

ROPEPCA are un nou membru în Consiliul Director

imagineAsociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA) are plăcerea de a anunța alegerea lui Harald Kraft, Country Manager al Stratum Energy Romania, cu 22 de ani de experienta în sectoarele upstream, midstream și downstream în România, în Consiliul Director al Asociației.

„Cadrul fiscal și de reglementare din România este unul impredictibil și trebuie să fim mereu alerți cu privire la posibile schimbări care pot afecta performanța industriei. ROPEPCA s-a dovedit a fi o punte eficientă între noi, companiile, și legiuitori. Mă bucur că am fost ales din nou membru în Consiliul Director și am convingerea că asociatia va reuși să fie în continuare un promotor puternic al celor mai bune practici pentru industria petrolieră.”, spune Harald Kraft cu ocazia începerii mandatului său.

Componenţa Consiliului Director al ROPEPCA va fi asigurată până în noiembrie 2019 de Saniya Melnicenco (NIS Petrol)-Preşedinte, Harald Kraft (Stratum Energy), Mark Wagley (Hunt Oil), Norbert Groeschner (OMV Petrom) şi Michel Louboutin (Expert Petroleum) în calitate de membri.

Harald a fost Presedintele ROPEPCA în anul 2018 și a revenit la  conducerea Asociației după ce Artur Stratan, Vice-Președinte și membru în Consiliul Director a anunțat că se retrage din această poziție.

Îi  mulțumim lui Artur pentru suportul și implicarea activă de care a dat dovadă în toți anii în care a fost membru al conducerii ROPEPCA. Vom continua să promovăm un dialog constructiv și transparent cu toate părţile interesate. Sper să creştem astfel gradul de înţelegere a importantei industriei, să contribuim activ la formarea unui cadru de politici publice echilibrat şi stabil, care să încurajeze investiţiile,” – a spus Saniya Melnicenco, Presedintele Associatiei. 

Cu această ocazie, ROPEPCA dorește să îi mulțumească lui Daniel Apostol, fost Secretar General și purtător de cuvânt al asociației, pentru buna colaborare avută în ultimii trei ani și să îi ureze mult succes în proiectele viitoare.

 

ROPEPCA: De la înființarea sa în anul 2012, Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producție Petrolieră (“ROPEPCA”) şi-a propus să fie un promotor al industriei onshore, pentru sprijinirea dezvoltării, diversificării și competitivităţii industriei. ROPEPCA beneficiază de adeziunea membrilor celor mai activi în industria onshore şi cuprinde acum 15 membri: ADX Energy, Amromco, Expert Petroleum, Fora Oil & Gas, Hunt Oil, Mazarine Energy, NIS Petrol, Oilfield Exploration Business Solutions, OMV Petrom, Panfora Oil and Gas (MOL Group), Sand Hill Petroleum Romania, Stratum Energy, Vermilion Energy, Serinius Energy, Zeta Petroleum.

În prezent, membrii ROPEPCA dețin majoritatea acordurilor de concesiune petrolieră pentru blocurile de dezvoltare si producție onshore din România, reprezentând pentru anii 2014-2017 investiții cumulate de peste 4 miliarde de Euro, contribuții către bugetul de stat de 5,5 miliarde de euro, precum și crearea și menținerea a 14,000 de locuri de muncă.

STIRI INTERNATIONALE

Sierra Leone reopens...

Sierra Leone has reopened its fourth licensing round following the conclusion of a six-month industry consultation that was designed to collate...

Norway's production...

Preliminary production figures for April 2019 show an average daily production of 1,729,000 barrels of oil, NGL and condensate, which is a decrease...

GoM: TGS and...

TGS and Schlumberger have announced a strategic collaboration for multiclient ocean-bottom node projects in the deepwater U.S. Gulf of Mexico.
STIRI LOCALE

Turcia insistă asupra...

Tensiunile formate în jurul resurselor energetice din estul Mediteranei au crescut drastic după...

China investește în...

Cuba a început să investească în energie regenerabilă în 2014 și își intensifică eforturile...

Germania: Ministrul...

Ministrul german de Mediu, Svenja Schulze, a declarat că această țară ar trebui să ia în mod...
COTATII OIL & GAS