Vocea întregului sector de
upstream din România

ROPEPCA ÎI FELICITĂ PE TOŢI PETROLIŞTII ROMÂNI DE ZIUA LOR ŞI REAMINTEŞTE CĂ INDUSTRIA SE POATE DEZVOLTA DOAR PE BAZA UNUI PACHET FISCAL CARE SĂ ÎNCURAJEZE INVESTIŢIILE

imagineBucureşti, România: Din 1990, în fiecare an, pe 8 septembrie, România marchează Ziua Petrolistului", sub patronajul Sfintei Maria, o iniţiativă a Federaţiei Sindicatelor Libere şi Independente Petrom dedicată personalului din industria petrolului, celor care lucrează în foraj, extracţie, prelucrarea şi cercetarea petrolului. Ziua Petrolistului este momentul potrivit pentru a reaminti întregii societăţi de contribuţia pe care zeci de mii petrolişti o au la buna funcţionare a industriei şi vieţii de zi cu zi, precum şi de impactul considerabil pe care activităţile sectorului de ţiţei şi gaze îl au asupra bugetelelor publice, an de an.

ROPEPCA subliniază încă o dată faptul că, în prezent, condițiile de piață și cadrul de reglementare în care se desfășoară activitatea de zi cu zi a petroliștilor români rămân dificile. Studiile arată că taxarea efectivă aplicată industriei de petrol şi gaze din România a crescut de la un an la altul. Concret, nivelul redevențelor și al altor impozite similare (impozitul asupra veniturilor suplimentare obținute ca urmare a dereglementării prețurilor din sectorul gazelor naturale, impozitul pe construcții speciale, impozitul aplicat la veniturile rezultate din exploatarea petrolului brut) a crescut în intervalul 2014 – 2016 de la 15% la 17,5%.

De aceea, măsuri precum modernizarea Legii Petrolului  şi a instituţiilor cu atribuţii în domeniu sunt esențiale pentru asigurarea continuității investițiilor în sector, implicit a producției de hidrocarburi. Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră reamintește tuturor părților implicate nevoia de corectă documentare și informare publică, precum și de dialog consolidat pentru asigurarea unui cadru legislativ predictibil şi a unui viitor pachet fiscal care să susțină  industria, în beneficiul direct al întregii economii româneşti.

"Atragem încă o dată atenția că sectorul petrolier upstream onshore are o contribuţie importantă la veniturile publice, iar sustenabilitatea sectorului depinde direct de modul în care sunt încurajate investiţiile pe termen lung", a declarat Mark Wagley, preşedintele în exerciţiu al ROPEPCA.

ROPEPCA reunește 19 dintre cei mai importanți deținători de acorduri de concesiune petrolieră onshore încheiate cu statul român. Membrii asociaţiei dețin majoritatea acordurilor de concesiune petrolieră pentru blocurile de explorare, dezvoltare şi producție onshore din România, reprezentând pentru anul 2016 investiții cumulate de 650 milioane de Euro, o cifră de afaceri de aproape 2.9 miliarde de Euro, contribuții către bugetul de stat de 300 milioane de Euro, precum și crearea si mentinerea a 14.800 locuri de muncă.

 

ROPEPCA: De la înființarea sa în anul 2012, Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producție Petrolieră (“ROPEPCA”) şi-a propus să fie un promotor al industriei onshore, pentru sprijinirea dezvoltării, diversificării și competitivităţii industriei. ROPEPCA beneficiază de adeziunea membrilor celor mai activi în industria onshore şi cuprinde acum 19 membri: ADX Energy, Amromco, Aurelian Petroleum, Bankers Petroleum, East West Petroleum, Expert Petroleum, Fora Oil & Gas, Hunt Oil, NIS Petrol, Mazarine Energy, Oilfield Exploration Business Solutions, OMV Petrom, Panfora Oil and Gas (MOL Group), Repsol, Sand Hill Petroleum Romania, Stratum Energy, Vermilion Energy, Winstar Satu Mare/Serinius Energy, Zeta Petroleum.

 

Contact:

 

Daniel Apostol, Secretar-General

Tel: +40 372 160 137; Mobil: +40 732 999 353 Email: daniel.apostol@ropepca.ro

 

Anca Budu, Administrator Executiv

Tel: + 40.21.230.08.81; Fax: + 40.21.230.08.82; Mobil: +40 747 617 657 Email: anca.budu@ropepca.ro

 

STIRI INTERNATIONALE

Rex International...

Rex International has shared its business strategy going forward, after achieving a record profit net of tax of approx. USD26.29 million for the...

UAE: ADNOC awards...

The Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) has announced the award of multi-billion-dollar contracts for the procurement of casing and tubing as it...

GoM: Gulf of Mexico...

Gulf of Mexico Lease Sale 253 generated more than USD159 million in high bids for 151 tracts covering 835,006 acres in federal waters of the Gulf...
STIRI LOCALE

ANRE: Importurile de...

România a importat cu 38% mai multă electricitate în primele cinci luni ale acestui an,...

Profitul net al...

Transportatorul naţional de energie electrică, Transelectrica, a obţinut în primul semestru al...

Transgaz: Conducta de...

Conducta de gaze BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) nu va fi gata în luna decembrie 2019,...
COTATII OIL & GAS