Vocea întregului sector de
upstream din România

ROPEPCA reconfirmă disponibilitatea sa de a contribui în mod activ la elaborarea unei noi legi a redevențelor pentru industria de țiței și gaze din România

12.03.2015

Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA) asigură guvernul de contribuția sa la finalizarea unei legi a redevențelor care sa fie reciproc avantajoasă pentru industrie și pentru întreaga economie românească.

Bucureşti, România: ROPEPCA salută declaraţia ministrului de Finanţe Darius Vâlcov care a dat asigurări că noua lege a redevenţelor va fi un „rezultat al specialiştilor, al celor care lucrează în branşă” şi îşi exprimă disponibilitatea necondiţionată pentru continuarea consultărilor cu Guvernul României pentru elaborarea noului text de lege. ROPEPCA continuă să aducă contribuţii pentru dezvoltarea generală şi îmbunătăţirea situaţiei din industria de țiței şi gaze, cu efecte de multiplicare în întreaga economie.

ROPEPCA-RO-300„Industria țițeiului şi gazelor este cel mai important contribuitor la bugetul României, un angajator major de forţă de muncă bine plătită şi un investitor strategic în infrastructură şi tehnologie de ultima generaţie. ROPEPCA consideră că legea redevenţelor este o lege specială care trebuie tratată cu deosebită atenţie astfel încât rezultatele aplicării ei să fie încurajarea investiţiilor în industrie, încurajarea creşterii locurilor de muncă, creşterea economică sustenabilă. Toate acestea vor avea efecte de multiplicare majore la nivelul întregii economii şi societăţi româneşti, iar o lege a redevenţelor care să ţină cont de realităţile obiective ale industriei va conduce la o industrie de ţiţei şi gaze care va avea rol de forţă motrice a întregii economii”, afirmă Michel Louboutin, preşedintele în exerciţiu al ROPEPCA.

ROPEPCA va continua să prezinte Guvernului şi partenerilor instituţionali de dialog realităţile, statisticile şi prognozele specifice industriei, astfel încât o nouă lege a redevenţelor să exprime cât mai fidel condiţiile de piaţă din România şi să satisfacă deopotrivă nevoia de creştere economică a industriei, cât şi necesarul de dezvoltare a întregii economii româneşti. Vom continua să participăm la orice consultări iniţiate de instituţiile executive şi legislative relevante, conştienţi fiind de importanța deosebită a politicilor fiscale pentru industrie, precum şi impactul direct asupra vizibilităţii României din punct de vedere al atragerii de investiţii.

ROPEPCA: Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră a fost înfiinţată în 2012. Misiunea noastră este să oferim sectorului upstream de țiței şi gaze din România o voce comună, precum şi să susţinem industria şi contactele acesteia cu mediul extern printr-o strânsă colaborare cu guvernul, autorităţile locale şi regionale, cu agenţiile independente, cu publicul general şi toţi cei interesaţi. În acest scop, lucrăm pentru creşterea conştientizării cu privire la industrie şi importanța acesteia în crearea de locuri de muncă şi pentru economie în ansamblu.

De asemenea, promovăm dezbaterile publice pe teme de fiscalitate, sănătate, mediu şi educaţie, precum şi chestiuni legate de tehnologie şi siguranţă în exploatare. Propunem şi implementăm proiecte cu impact direct asupra viitorului industriei upstream de țiței şi gaze din România.

Comunicat presa ROPEPCA – Redevente PDF

 

STIRI INTERNATIONALE

Colombia hopes auction...

Colombia hopes to increase its oil reserves by 1 billion barrels by auctioning 20 possible production areas as part of its push to bolster the oil...

Brazil: Petrobras...

Brazil’s Energy and Mines Minister Bento Albuquerque said on Thursday that a long-awaited auction of the so-called transfer-of-rights area in which...

Natural gas...

Equinor sold natural gas for around USD 26 billion in total in 2018, an increase of 29 percent from 2017. As more countries prepare for the energy...
STIRI LOCALE

Președinția Română a...

Președinția României la Consiliul Uniunii Europene a făcut  un nou pas important pentru...

Mazarine Energy va...

România are rezerve de petrol de peste un miliard de barili, spune  Spencer Coca, Country...

Verchere: OMV Petrom a...

OMV Petrom îşi doreşte foarte mult să continue proiectul de gaze din Marea Neagră, însă,...
COTATII OIL & GAS